top of page

Din studentkår

Det finns flera olika studentkårer vid Uppsala universitet. Dessa tar hand om olika områden inom universitetet och representerar då dessa studenter. Ta reda på vilken som är din kår nedan!

US.png

Vi är Sveriges äldsta och Uppsalas största kår. En majoritet av Uppsalastudenterna är medlemmar i Uppsala studentkår och vårt viktigaste uppdrag är att stärka studenternas inflytande vid Uppsala universitet. Vi tillsätter studentrepresentanter vid universitetets beslutande och beredande organ, och vi hjälper studenter som på något vis behöver vårt stöd.

FaS.png

Som farmacistudent vid Uppsala universitet har du möjlighet att bli medlem i Farmacevtiska Studentkåren (FaS), även kallat Farmis. Farmis grundades år 1896, sedan dess har vi bevakat studenternas intressen och skapat stor gemenskap bland alla farmacistudenter.  Ditt medlemskap är viktigt för att vi ska kunna representera Din röst mot universiteten.

Rindi.png

Gotlands studentkår Rindi är studentkåren för alla på Campus Gotland. Vi förenar kårverksamhet och social verksamhet i en enda fantastisk organisation. Som både det sociala sammanhanget och den studiepolitiska organisationen har Rindi en central roll i Gotlandsstudenternas liv. Till Rindi-borgen är du välkommen för att diskutera studierelaterade frågor, men också för att få en lugn plats för studierna. Vi har ett café, en pub och ett kök som håller öppet för att alla studenterna ska ha ska ha en samlingsplats. Hos Rindi är alla studenter välkomna och vi gör allt för att du ska trivas, vara säker och få en så bra studietid som möjligt på Campus Gotland!

UTN.png

Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) är studentkåren för dig som studerar till ingenjör eller naturvetare vid Uppsala universitet. Vårt syfte är att bevaka dina intressen på universitetet, för att du ska trivas med dina studier och kunna ta del av en utbildning av hög kvalitet. Detta gör vi genom att dagligen föra studenternas röst på universitetet, exempelvis genom möten med rektor eller fallverksamhet gällande tentor, kursplaner och studiemiljö. Du kan alltid kontakta UTN om du behöver hjälp med studierelaterade problem.

UE.png

Uppsalaekonomerna bevakar och förbättrar utbildningen för studenter vid den företagsekonomiska, nationalekonomiska, statistiska och ekonomisk-historiska institutionen. Våra dörrar står självklart öppna för alla studenter oavsett vad du studerar och vi erbjuder gratis medlemskap på uppsalaekonomerna.se. Som medlem har du inte bara tillgång till vår studiebevakning utan även våra företagsevent, gasquer, träningar, samt gratis kaffe om du besöker vårt kårhus Borgen på Kyrkogårdsgatan 2B.

JF-logga emblem klassiskBLACKPURPLE.png

Juridiska föreningen i Uppsala ("JF") är Nordens äldsta juristförening. Vi är studentkåren för dig som är jurist- eller lantmätarstudent. Vi arbetar för att förbättra utbildningen samt tillhandahåller studiesocial och arbetsmarknadsankuten verksamhet som gasquer och recceveckan. På Jontes stuga, vårt gula kårhus, säljer vi bland annat den gröna lagboken billigt.

bottom of page